Sandra mogelijk elders vermoord

De vorig weekeinde vermoorde Sandra van Duijl (18) is misschien niet vermoord op de plaats waar ze is gevonden. Dat concludeert De Telegraaf uit gesprekken met familieleden en vrienden van het meisje.

Publiek geheim

De dader zou het lichaam naar het bosachtige gebied zuidelijk van Enschede hebben gebracht aar ze is aangetroffen. Het is een weinig bekende en geïsoleerde plek. Eind vorige week is Thijs van Z. (20) aangehouden voor de moord. Deze jongen zou een vaste vriendin hebben maar de Telegraaf schrijft dat volgens Sandra’s vriendengroep het een publiek geheim was dat Sandra en Thijs een geheime affaire hadden.

Kleren

Over hoe Sandra is vermoord weten haar vriendinnen niets. Een goede vriendin in de krant: ‘Zelf ben ik ook door de politie gehoord en van agenten begreep ik dat ze vermoeden dat Sandra op een andere plek is vermoord en in de bosjes is achtergelaten. Een verlaten plek waar vaak vrijende stelletjes rondhangen. Ze had haar kleren nog aan. Niets wijst dus op een zedenmisdrijf.’

Mobiel

De identificatie van Sandra duurde even. De vriendin: ‘Ze had niets bij zich. Geen tas, ID-kaart en geen telefoontje. Opmerkelijk, want ze verzette geen stap zonder haar mobiele telefoon.’ Afgelopen vrijdagavond hadden de vriendinnen van Sandra een stille tocht georganiseerd. Ze liepen van Sandra’s appartement aan de Europalaan naar het park Hoge Bult, waar de vriendengroep regelmatig rondhing.