Verdacht van bezit chemische wapens

Een van de vier verdachten die werden aangehouden in verband met de handel in chemische stoffen, wordt verdacht van het aanwezig hebben van chemische wapens. Dat heeft advocaat Theo Bouwmans dinsdag laten weten. De twee mannen en twee vrouwen zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris en blijven langer vastzitten.

De vier verdachten, in de leeftijd van 22 tot 55 jaar, zijn zaterdag aangehouden omdat een van hen mogelijk het chemische zenuwgas Sarin te koop had aangeboden. Na deze melding is de politie een groot onderzoek gestart naar de verdachten.

Een van hen werd een paar dagen gevolgd. Toen hij samen met een andere verdachte naar een buitengbied in de Maastrichtse wijk Amby was gegaan om daar te gaan graven, werden ze aangehouden. De politie heeft vervolgens samen met het Landelijk Team Forensische Opsporing (LFTO) sinds zaterdagavond gezocht naar het gevaarlijke zenuwgas Sarin, maar er is niets gevonden.

De verdachten zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris blijven langer vastzitten. Het gebied bij de Maastrichtse wijk Amby wordt nog steeds bewaakt door de politie.

Lees ook:

Politie zocht naar zenuwgas in Maastricht (UPDATE)