Satudarah-verdachte in vrijheid

Eén van de mannen die is aangehouden in verband met de verdenking van bedreiging van een Bredase horeca-gelegenheid is op vrije voeten gesteld door de raadkamer van de rechtbank in Breda. Het gaat om Klaas O. die verdacht is in een onderzoek naar leden van MC Satudarah. Zij zouden portiers van een Bredaas café hebben bedreigd in de nacht van 12 op 13 augustus jongstleden. Dat meldt advocaat Jan-Hein Kuijpers. O. wordt bijgestaan door Kuijpers en Erik Thomas, die ook optreedt als woordvoerder van Satudarah.

Volgens Kuijpers zijn filmbeelden die zijn gemaakt bij café De Nachtwacht in Breda, waarop verdachten te zien zouden zijn, door technische problemen onbruikbaar en niet meer te bekijken. Klaas O. geldt als een leidende figuur binnen het chapter van Breda.

De politie in West-Brabant hield 18 oktober bij een grote actie tien leden van MC Satudarah aan, waaronder O. Twee anderen zijn vorige week al in vrijheid gesteld.

O. was voor de actie al aangehouden voor een mishandeling in een dorp in de omgeving van Breda maar werd op vrije voeten gesteld en op 18 oktober opnieuw gearresteerd.