‘Satudarah-avond’ in Tilburg afgelast

De gemeente in Tilburg heeft op het laatste moment een promotieavond van motorclub Satudarah in Tilburg afgelast. Zaterdagavond zouden enkele leden van de club op een feestelijke wijze worden gepromoveerd tijdens een bijeenkomst in het clubgebouw. De gemeente was daar al maanden van op de hoogte en vond het geen probleem, maar vrijdagavond is toch besloten het af te gelasten. Dat meldt Kapikane Xanterra Manuhutu aan Crimesite.

Door @Michael de Hoogh

De avond stond gepland op zaterdag 1 februari in Partycentrum Oase, het onderkomen van motorclub Satudarah in Tilburg.

Vrijdagavond kreeg Xanterra Manuhutu, Kapikane en een van de leiders van Satudarah, een telefoontje van zijn contactpersoon bij de politie. 'Ze wilden mededelen dat de avond niet door kon gaan', zegt Manuhutu. 'En dat terwijl ze afgelopen woensdag definitief groen licht hadden gegeven. Ik snap er niks van.'

Waarom de gemeente er uiteindelijk voor heeft gekozen om het af te gelasten, is niet duidelijk. Het is wel een feit dat de motorclub geen vergunningen heeft voor commerciële "feesten". 'Daarom doen we alles in goed overleg met de politie en de gemeente. Zij waren er van op de hoogte. We hebben hier veel over gesproken en het werd zogenaamd gedoogd', aldus Manuhutu.

Tijdens de avond zouden enkele leden van de motorclub promoveren binnen Satudarah.

Een woordvoerder van de politie zei niets te weten van een "feest" van Satudarah in Tilburg. 'Ik onthoud me verder van commentaar', aldus de woordvoerder.