Satudarah breidt uit naar Duitsland

De Nederlandse motorclub Satudarah breidt uit naar Duitsland. In het plaatsje Rheinhausen bij Duisburg kwamen zaterdag aan de Friedrich-Ebert-Straße zo’n 300 mensen bijeen om de afdeling Duisburg op te richten. De twintig leden van de plaatselijke MC Brotherhood Clown Town hebben besloten zich bij de Nederlandse MC aan te sluiten. Vorige maand werd al bekend dat er in Duisburg een prospect chapter was geopend.

De Duitse politie was zaterdag op bij de bijeenkomst zijdelings aanwezig maar er waren geen incidenten. Satudarah heeft informele contacten met Duitse Bandido’s, een MC die daar op vijandige voet staat met de Hells Angels.

In Duisburg hebben de Bandidos een eigen chapter. De Hells Angels zijn volgens Duitse media in Duisburg actief in de prostitutie. In de deelstaat Nordrhein-Westfalen is het de afgelopen jaren tot confrontaties gekomen tussen Angels en Bandidos zoals begin dit jaar in Mönchengladbach. Drie jaar geleden doodde in Duisburg iemand die tot de entourage van de Hells Angels werd gerekend een Bandido.

In Duitsland is een discussie op gang gekomen over de vraag of MC’s moeten worden verboden. De minister van Binnenlandse Zaken onderzoekt de juridische mogelijkheden daarvan.