Satudarah-chefs lachen in de rechtszaal

In Duisburg is vrijdag het Satudarah-proces begonnen tegen voormannen van de plaatselijke afdeling van de MC: Ali Osman (foto, 38) und Baris T. (25). De politie had de rechtszaal zwaar bewaakt en in de buurt van de rechtszaal was het verboten om Satudarah-colors te dragen. Eén Satudarah-lid werd aangehouden toen hij een vlag aan een kerktoren wilde hangen.

Netten Jung

De Nederlandse MC Satudarah vestigde zich in juni 2012 in Duisburg-Rheinhausen, midden in het Roergebied. Niet lang daarna werden Osman en T. aangehouden op verdenking van drugs- en wapenhandel. Ze zouden ook meerdere aanslagen met vuurwapens en springstof op panden hebben georganiseerd. Advocaat van Ali Osman, Jörg Spiekermann, ontkende dat zijn cliënt 'gevaarlijk' zou zijn: 'Ich halte ihn für einen netten Rheinhauser Jung', zei hij.

Spezialkräfte

Politie en Openbaar Mnisterie denken daar anders over. Zij stellen twee grote vissen in het net te hebben. Vandaar de bewaking door Spezialkräfte die kogelwerende vesten en machinepistolen droegen. De verdachten hadden het tijdens de zitting goed naar de zin en lachten naar pers en publiek, maar gaven geen antwoord op inhoudelijke vragen.

Het proces gaat dinsdag verder en zal nog meerdere dagen in beslag nemen. Zie meer bij Der Spiegel. Hier video.

Alle berichten over Satudarah Duisburg.