Satudarah Duisburg heeft nieuw clubhuis

Het leek er even op dat Satudarah in Duisburg na sluiting van verschillende panden en een rechtszaak tegen een groot deel van de leden verleden tijd was, maar de club heeft waarschijnlijk een nieuw clubhuis in de Duitse stad gevonden. Het gaat om een voormalige winkel op enkele honderden meters van het oude clubhuis, dat midden in de rosse buurt lag.
(Foto: archief)

Het venster van het pand is beplakt met zwart-gele folie, de kleuren van Satudarah, melden Duitse media. De politie bevestigt dat leden van Satudarah ‘en andere personen’ in het pand bij elkaar komen. De woordvoerder zegt dat de plaats in de gaten wordt gehouden.

Aanslagen met handgranaten

Satudarah vestigde zich in 2012 in Duisburg, waarna de spanningen flink opliepen. Zo werden er aanslagen met handgranaten op panden van de Hells Angels gepleegd, die werden toegeschreven aan leden van Satudarah.

De club kwam in zware problemen toen de politie een auto waarin automatische vuurwapens werden vervoerd, door de politie werd onderschept. De wapens moesten naar het clubhuis van Satudarah. Daarop werden tientallen leden opgepakt en werd het clubhuis gesloten.

Rust rond Satudarah

De voormalige president van het chapter werd ook opgepakt. Hij besloot samen te werken met justitie, wat de verhoudingen binnen het chapter op scherp zette.

Waar de eerste jaren van Satudarah in Duisburg tot grote onrust leidde, keerde daarna de rust rond de club terug. Het leek er zelfs even op dat de club werd opgeheven, maar leden en aanhangers komen nu dus weer samen in de Duitse stad.