Satudarah Duisburg heeft nieuwe president

Satudarah in Duisburg heeft anderhalve maand nadat Ali Osman en Vice Balyoz, die de leiding over het chapter hadden, zijn gearresteerd, een nieuwe leiding. Een van hen is Jan 'Gianni' Sander (foto), die al langer als rijzende ster binnen Satudarah in Duitsland wordt gezien. Sander heeft het Duitse regionale blad Der Westen gemeld dat hij de nieuwe vice-president is, wie de president van het chapter is geworden wil hij niet zeggen.

Voormalig president Ali Osman en zijn rechterhand Vice Balyoz werden in april opgepakt vanwege onder meer verboden wapenbezit. In het huis van de president vond de politie een geladen AK-47 en een Walther P99 pistool. Bij het Openbaar Ministerie in Duisburg loopt op dit moment een onderzoek tegen leden van Satudarah wegens een verdenking van drugs- en wapenhandel.

Sander verklaarde eerder openlijk de oorlog aan de Hells Angels. Hij zei dat hij bij Satudarah is gegaan om zich te verzetten tegen het 'totalitaire beleid' dat de Hells Angels voeren, dat vergelijkbaar zou zijn met 'het eenpartijsysteem in nazi-Duitsland'.

Na de arrestatie van Osman gingen geruchten over het opheffen van het chapter in Duisburg. Sander ontkent dat. 'We gaan door en we groeien.' Volgens Sander is het 'business as usual', ondanks de arrestaties en invallen in april, waarbij drugs en vuurwapens in beslag werden genomen.

Sinds de arrestaties in april loopt er een onderzoek naar dertig personen die worden geassocieerd met Satudarah. Ook zijn er woningen van leden doorzocht. Volgens Sander hield Satudarah zich de laatste tijd wat meer in de luwte omdat de politie de druk flink had opgevoerd. De club zou desondanks drie keer per week in het clubhuis bijeen komen.

De politie zegt echter dat het rustiger is geworden doordat de belangrijkste clubleden zijn opgepakt.

Lees ook:

Invallen bij Satudarah in NL en Duitsland

'AK's Satudarah van Tilburg naar Duisburg' 

Politie bespiedt MC's Duisburg met helikopters 

Wapens bij leden Satudarah in Duisburg 

Satudarah lont in het Duitse kruitvat