Satudarah eist excuses

De motorclub Satudarah vindt dat het Openbaar Ministerie de club in een kwaad daglicht heeft geprobeerd te stellen. Vorige week bracht het Openbaar Ministerie naar buiten dat drie leden van het chapter Eastside in Enschede zijn veroordeeld voor zware mishandeling en gijzeling van drie Almeloërs. Maar volgens de motorclub is dit niet juist. Dat meldt RTV Oost maandag.

Satudarah eist nu openbare excuses en een rectificatie door het OM. Volgens de MC is maar één van de veroordeelden lid van de club en bovendien was niet betrokken was bij het incident.

De motorclub zal middels een kort geding één en ander proberen rechte zetten, als het OM niet wil toegeven. Satudarah zou het niet op prijs stellen steeds als criminele organisatie weggezet te worden.

Het persbericht van het OM kwam naar buiten nadat de rechtbank in Almelo vrijdag vier mannen uit Twente veroordeelde tot gevangenisstraffen van 18 maanden tot 3 jaar omdat ze op 25 november 2011 in Almelo een man en een vrouw hebben gegijzeld. Drie van hen zijn bovendien veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling van de man.De verdachten wilden bij de slachtoffers wiet terughalen, aldus de rechtbank. Eén van de verdachten had een kwekerij opgezet in de woning, maar deze was door de bewoner ontruimd. De verdachten zijn daarop verhaal gaan halen bij de bewoner. Deze was op dat moment niet thuis, maar zijn vriendin wel. Even later kwam ook de broer van de bewoner naar het huis. Zowel de broer als de vriendin van de bewoner zijn door de vier verdachten gegijzeld. De broer is mishandeld en bedreigd. Hij kreeg een vuurwapen tegen zijn hoofd gedrukt en er werd er korte tijd daarna in de vloer geschoten. Uiteindelijk wisten de slachtoiffers te vluchten.

In mei werd de president van Satudarah Chapter East in Enschede aangehouden samen met een ander lid opgepakt. Ze worden verdacht van bedreiging van horecapersoneel in Hengelo. Hij zou op 10 mei samen met dat medelid op een dreigende manier opheldering hebben gevraagd bij Café De Twee Wezen waarom leden van de club daar waren geweigerd. 

Zie ook:

Enschede eist vertrek Satudarah