Satudarah en Hells Angels slaags in Duisburg

Leden van de motorclubs Satudarah en Hells Angels uit Duitsland zijn woensdagavond met elkaar op de vuist gegaan in het stadsdeel Rheinhausen in Duisburg. Dat melden verschillende Duitse media. Het leek even rustig te zijn in de rossebuurt in Duisburg na de opening van een Satudarah-café, maar daar kwam woensdag dus een einde aan.

Er zou een feestje zijn geweest van de groep van Satudarah in de Friedrich-Ebert-Straße. De politie was daarvan op de hoogte. In een café in de buurt waren echter ook leden van de Hells Angels aanwezig en het gevolg was een massale vechtpartij met onder meer messen en honkbalknuppels. 

De Hells Angels zouden de leden van Satudarah hebben aangevallen. Na de vechtpartij vluchtten zij richting de autosnelweg. Daar heeft de politie nog controles uitgevoerd. Uit de eerste conclusies van de politie is naar voren gekomen dat het waarschijnlijk om leden van de Hells Angels uit Krefeld gaat. Die zouden een aantal maanden geleden onder leiding van de 24-jarige Iraniër Ramin Y. zijn overgelopen van de Bandidos. 

Volgens de media in Duitsland zijn er geen ernstige gewonden gevallen woensdagavond. Er zouden wel een paar arrestaties zijn verricht, maar die verdachten zijn alweer op vrije voeten. De grote politie-inzet wist erger te voorkomen.  

De relaties tussen Bandidos en Hells Angels zijn niet erg hartelijk. Vlak voor de Fat Mexican schoot in 2009 Hells Angel Timur A . de 32-jarige Bandido „Eschli” dood. Er vonden in Duisburg al meer gewelddadige confrontaties tussen beide groepen plaats. Begin dit jaar was er een massale vechtpartij tussen Bandidos en Hells Angels in het nabijgelegen Mönchengladbach.