Satudarah gaat internationaal

MC Satudarah heeft zich uitgebreid met vestigingen in Antwerpen (B) en het Duitse Duisburg, in de deelstaat Nordrhein-Westfalen. Op de website van de club staan de uitbreidingen op de kaart vermeld. In Duisburg is nu een ‘prospect chapter’ en in Antwerpen gaat het om een ‘chapter District 9’.

Tot nu toe was Satudarah alleen in Nederland gevestigd met 19 chapters. Er waren afgelopen jaar en vorig jaar berichten over rivaliteit tussen de Nederlandse Hells Angels en Satudarah, maar daarvan is niets aan de oppervlakte getreden. 

In België zijn verschillende 1%-ter MC’s gevestigd: Hells Angels, Outlaws, Blue Angels en de Bandidos. Daarnaast zijn er kleine clubjes die geaffilieerd zijn aan de grotere. Een voorbeeld daarvan is de Red Devils MC, geliëerd met de Hells Angels.

In Utrecht is dinsdag het plan besproken om de motorclubs in Nederland aan te pakken. Ruim twintig gemeenten, waaronder Breda, Eindhoven en Tilburg, zijn hierbij aanwezig. Satudarah is met name in het zuiden van Nederland sterk aanwezig. De gemeenten hopen door gezamelijk bestuurlijke, fiscale en strafrechtelijke maatregelen te nemen motorclubs aan banden te kunnen leggen.

Lees meer over MC’s op Crimesite.