Satudarah Kopenhagen moet uit clubhuis

De gemeente Kopenhagen heeft een rechtszaak gewonnen rond het clubhuis van de Deense afdeling van Satudarah. De gemeente wil de weg waar het clubhuis van de motorclub aan ligt doodlopend maken. Er moet daarom ruimte komen waar vrachtwagens die regelmatig bij een nabijgelegen bedrijf komen, kunnen draaien. En daar wil de gemeente de grond onder het clubhuis van Satudarah gebruiken.

De gemeente is daarom een onteigeningsprocedure gestart. De rechter gaf de gemeente gelijk, en dus moet Satudarah uit het pand.

Hoger beroep

De advocaat van het chapter van Satudarah heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Het pand is eigendom van Nadim Khan, een centrale figuur in de Deense afdeling van Satudarah, melden Deense media. Het clubhuis kan niet zo maar van hem worden afgepakt, aldus de advocaat.

‘Naar mijn mening is de echte reden dat de gemeente wil onteigenen, dat mijn cliënt in verband wordt gebracht met Satudarah’, aldus de advocaat. ‘De zaak stopt hier niet. Wij zullen het opnieuw voor de rechter brengen in het nieuwe jaar.’

‘Puur toeval’

De burgemeester van Kopenhagen kondigde eerder aan alles te zullen doen om de motorclub uit zijn stad weg te krijgen. Eerder probeerde de gemeente al te voorkomen dat er een hek rond het clubhuis kwam, dat bescherming moet bieden tegen rivaliserende motorclubs. Ook werd er streng gecontroleerd op wapenbezit, in de hoop gebiedsverboden te kunnen opleggen.

Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de onteigeningsprocedure niks met de motorclub te maken heeft. Dat de gemeente de grond waarop het clubhuis van Satudarah wil gebruiken om vrachtwagens te laten draaien, is ‘puur toeval’.