Invallen bij Satudarah in NL en Duitsland (UPDATE)

Dinsdagochtend zijn in Duisburg in verschillende woningen invallen geweest, onder meer in het plaatselijke clubhuis van Satudarah. Twee vermeende Satudarah-leden zijn aangehouden. Volgens Duitse media zou het onder meer gaan om de president van de MC in Duisburg, Ali Osman (foto). De verdenking is betrokkenheid bij verboden wapenbezit. Ook in Nederland is een Satudarah-lid aangehouden.

Het gaat om 36-jarige man uit Venlo. Hij had een wietkwekerij in zijn huis van ongeveer 240 plantjes. In Amsterdam, Beekbergen en Rotterdam werden op verzoek van de Duitse politie huiszoekingen gedaan bij Satudarahleden. Daarbij werden harddrugs, weegschalen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen.

Nederlandse drugs naar Duisburg

Volgens het OM is het mogelijk dat de Nederlandse leden drugs hebben geleverd aan het Duisburgse chapter. Het zou gaan om ongeveeer 10.000 xtc-pillen en marihuana.

In het huis van de president vond de politie een geladen AK-47 en een Walther P99 pistool. Bij het Openbaar Ministerie in Duisburg loopt op dit moment een onderzoek tegen leden van Satudarah wegens een verdenking van drugs- en wapenhandel.

Wapenvondst Tilburg

Het OM bevestigt nu dat het onderzoek naar de chapter in Duisburg tot de doorzoeking van het partycentrum Oase en een woning van een Satudarahlid in Tilburg leidde. Het partycentrum diende als stamkroeg van het chapter van Satudarah in de Brabantse stad. In maart werden in het centrum en de woning drie vuurwapens, waaronder twee Kalasjnikovs, kisten minutie en hasj in gevonden. De gemeente gaat de Oase voor enkele maanden sluiten.

Crimesite meldde eerder al dat de Kalasjnikovs die in Tilburg werden gevonden, mogelijk naar Duisburg moesten. Op dezelfde dag werden in Duisburg ook twee automatische wapens gevonden die mogelijk uit Nederland kwamen.

Overigens ontkent Satudarah berichten als zouden er invallen zijn geweest bij leden in Nederland. Zie:

Satudarah: ‘Geen lid in Beekbergen’ 

Sinds vorig jaar zijn de Satudarah in Duisburg actief. Sindsdien bestaat er daar rivaliteit tussen leden van de Hells Angels en Satudarah.

Zie ook:

‘AK’s Satudarah van Tilburg naar Duisburg’ 

Politie bespiedt MC’s Duisburg met helikopters 

Wapens bij leden Satudarah in Duisburg