Satudarah-leden bij drugslab gepakt

De politie heeft dinsdagavond in Brunssum een amfetamine-laboratiorum gevonden. Toen de politie binnen wilde treden kwamen twee leden van de motorclub Satudarah naar buiten. De twee zijn aangehouden. 

Heerlen

De verdachten zijn twee mannen van 32 jaar en 41 jaar die wonen in de omgeving van Heerlen. De vondst van het lab was onderdeel van een lopend onderzoek. De twee verdachten werden in de gaten gehouden door de politie. Ze verlieten in de auto een pand aan de Haefland in Heerlen en werden gevolgd. waarna de politie hen volgde. Een arrestatieteam viel rond 20.00 de loods in Brunssum binnen, omdat mogelijk nog meer verdachten in het pand aanwezig waren maar dat was niet het geval. De politie noemt het amfetaminelaboratorium ‘professioneel’.

Sleutel

Eén van de verdachte probeerde op de achterbank van de politieauto een sleutel te verstoppen. Deze sleutel pastte op de deur van de loods waar het amfetaminelab zich bevond. De verdachten zitten vast voor verhoor. De burgemeester heeft de loods voor het komende half jaar gesloten. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) van de politie is woensdagochtend gestart met de ontmanteling van het drugslab.