Satudarah-leden weer vrijgelaten

De twee Saudarah-leden die deze week in Tilburg werden aangehouden in verband met een drugslaboratorium dat vorig jaar in Tilburg werd ontdekt zijn na verhoor weer vrijgelaten.

Drugslab

De arrestanten waren een 43-jarige Tilburger en een 22-jarige man uit Den Bosch die lid zijn van Satudarah. Het drugslab is op dinsdag 16 april 2013 in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Jules Verneweg aangetroffen maar was op dat moment niet in gebruik. Er stonden wel chemicaliën die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs. De eigenaar van de ruimte, een nu 38-jarige Tilburger, werd destijds gearresteerd.

Scooter

De Tilburger is op 6 februari ook al opgepakt met een 34-jarige man uit Venlo. Ze zijn toen na verhoor na een dag weer vrijgelaten. Woensdag zijn in verband met het onderzoek drie auto’s, een scooter, enkele horloges en andere kostbaarheden in beslag genomen.

Zweden

Satudarah heeft twee chapters in Tilburg: Southside en Syndicate. In juni is een lid van Southside opgepakt voor betrokkenheid bij een drugslaboratorium in ’t Zand (Noord-Holland). De vicepresident van het chapter Southside zit in Zweden vast voor cocaïnehandel. Hij en drie andere leden zouden verder grondstoffen voor synthetische drugs hebben gekocht van een groep Litouwers.