Twee Satudarah-leden nog vast (UPDATE)

Van de acht personen die in opdracht van het politiekorps Oost-Nederland waren aangehouden in een onderzoek naar MC Satudarah, zitten er nog twee vast. De verdenking is overtreding van de Wet wapens en munitie. De politie had acht verdachten verzocht zich dinsdag te melden voor een verhoor. Zes mochten na het verhoor weer gaan. 

De verdachten zijn inwoners van Maastricht, Breda, Tilburg en Rijen. Een woordvoerder van Satuadarah zegt dat er geen sprake was van zes aangehouden leden van deze MC, zoals de politie bekend had gemaakt, maar van vijf. Eén van de verdachten is een oud-lid, die inmiddels is overgestapt naar MC No Surrender. 

Duisburg

De politie Oost-Nederland is bezig met een vervolgonderzoek dat voortkomt uit een internationaal onderzoek naar drugs- en wapenhandel. De Duitse autoriteiten deden vorig jaar een verzoek tot rechtshulp aan het landelijk parket van het Openbaar Ministerie om bewijs te verzamelen in een onderzoek naar de handel in drugs en wapens door het chapter van Satudarah in Duisburg. Tijdens het onderzoek bleek dat er samenwerking tussen Satudarah in Duisburg en Satudarah in Nederland.

Tilburg

In maart 2013 zijn in dit onderzoek in het clubhuis van de Satudarah in Tilburg en in de woning van een lid van de motorclub drie vuurwapens, waaronder twee Kalasjnikov AK-47, en twee kisten met munitie aangetroffen. Ook werden twee verdachten aangehouden. In december is Michel B. 49-jarige man uit Ahaus aangehouden als verdachte van witwassen, afpersing en wapenhandel.

De dinsdag aangehouden personen zijn in de leeftijd van 25 tot 53 jaar. Er zijn twee vrouwen onder de arrestanten.