Weer Satudarah-leden aangehouden

De Nationale Recherche heeft maandag een 48-jarige man aangehouden in wiens limousine-verhuurbedrijf in Tilburg eind vorig jaar 4 kilo amfetamine, twee vuurwapens en een raketwerper zijn aangetroffen. In België is tegelijkertijd op verzoek van het landelijk parket in Poppel zijn 24-jarige zakelijk partner aangehouden. Deze man zal vandaag nog worden overgeleverd aan Nederland. Evenals een aantal andere verdachten is de 48-jarige man lid van de motorclub Satudarah.

De Nationale Recherche ontdekte de drugs en wapens in een onderzoek naar de productie van, de handel in en uitvoer van synthetisch drugs. Grondstoffen voor de productie van synthetische drugs zijn vermoedelijk vanuit Litouwen aan de Nederlandse verdachten geleverd. De leveranciers en afnemers bleken elkaar regelmatig in Nederland te ontmoeten.

In het limousine-verhuurbedrijf nam de Nationale Recherche in 2011 ook ruim 112.000 euro in beslag. In een ander bedrijfspand in Tilburg, dat door de autoverhuurders was gehuurd, ontdekte de politie een aanhanger met een ontmanteld laboratorium voor de productie van synthetische drugs. Ook werd daar een gestolen Audi TT aangetroffen.

Op 30 november 2011 werden acht verdachten aangehouden en woningen van verdachten, bedrijven en het clubhuis van de motorclub Satudarah in Tilburg doorzocht.

De burgemeester van Tilburg heeft na het aantreffen van de drugs en wapens het limousine-verhuurbedrijf met bestuursdwang gesloten.

Alle berichten over de invallen rond Satudarah in Tilburg hier.