Satudarah-leden verdacht van afpersing

Maandagochtend zijn volgens de politie een 54-jarige man uit Heerhugowaard en een 33-jarige man uit Assendelft in hun woning aangehouden. Ze worden verdacht van afpersing. De politie stelt dat beide verdachten ‘deel uit maken’ van MC Satudarah.

Q7

Een van de verdachten is een prominent bestuurslid. De actie was deel van een langer lopend onderzoek. Bij de huiszoeking van de woningen van de verdachten zijn een groot geldbedrag en een aantal vuurwapens aangetroffen. Verder werden een Harley-Davidson motor, een Audi A6 en een Audi Q7 in beslag genomen.

Geleen

In een andere zaak hield de politie dinsdag een man uit Geleen aan op verdenking van afpersing en zware mishandeling van een vrouw uit Geleen. Ook deze verdachte (25) is lid van MC Satudarah. De zaak speelde in 2015, toen het slachtoffer nog in Geleen woonde. Ze liep destijds in haar woning  zware verwondingen op. Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer en haar man, voordat de mishandeling plaatsvond, reeds enige tijd afgeperst werden door Satudarah. In hetzelfde onderzoek was er een week geleden ook al een aanhouding van een 31-jarig lid van Satudarah. Die zit nog steeds vast.