Satudarah-leden verdacht van doodslag (UPDATE)

Twee leden van de motorclub Satudarah die afgelopen dinsdag zijn aangehouden, zitten nog zeker twee weken langer vast. Dat heeft de rechter-commissaris van de Amsterdamse rechtbank vanmiddag bepaald. De twee worden verdacht van poging doodslag en openlijk geweld, na een vechtpartij in de ‘Bells Club’ in Amstelveen.

De twee Amsterdammers van 29 en 41 jaar zouden in de kerstnacht van 2016 in de club in Amstelveen twee personen hebben geslagen en geschopt. Eén van hen zou daarbij bewusteloos zijn geraakt nadat hij meerdere malen tegen zijn hoofd werd getrapt, ook toen hij weerloos op de grond lag. De ander zou onder meer met een longdrinkglas zijn geslagen en daarbij een snijwond hebben opgelopen. Personeelsleden van de uitgaansgelegenheid die wilden ingrijpen, zouden ook zijn geschopt en geslagen.

Vechtpartij

De aanleiding voor de vechtpartij lijkt een opmerking te zijn die één van de slachtoffers zou hebben gemaakt richting de leden van de motorclub. Hij zou daarop direct zijn aangevallen door leden van de groep. Omstanders die getuige waren van de vechtpartij zijn terughoudend in hun verklaringen bij de politie. Ze zijn enorm geschrokken van het heftige geweld in de club.

Update

Volgens het Parool was ook Satudarah-kopstuk Etous B. bij de vechtpartij betrokken. Hij zou gezocht worden door de politie, maar voortvluchtig zijn. B. was ook aanwezig afgelopen september toen 12 leden van Satudarah cafe Playa Nasty aan het Thorbeckeplein in de hoofdstad kort en klein sloegen. De 12 die het cafe sloopten kregen een gebiedverbod opgelegd.