Satudarah-leider in Nederland aangekomen

Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie is Satudarah-kopstuk Michel B. (53) vrijdagavond laat aangekomen op luchthaven Schiphol. Hij is daar even voor 22.00 aangehouden. B. is uit Oostenrijk overgeleverd.

Criminele organisatie

Hij zat in Innsbruck gedetineerd. Het landelijk parket verdenkt B. met vier anderen uit Tilburg en Maastricht van het leidinggeven aan de volgens het OM ‘criminele organisatie’ Satudarah MC, die tot oogmerk heeft afpersing, geweld, witwassen, wapenbezit en drugshandel.

Ahaus

De in het Duitse Ahaus woonachtige B. stond enkele maanden op de nationale opsporingslijst tot hij in Oostenrijk werd aangehouden en in overleveringsdetentie ging. Hij tekende beroep aan tegen zijn overlevering aan Nederland, maar de Oostenrijkse rechter oordeelde begin april dat niets de overleveringsprocedure in de weg stond.

In de rechtbank Zwolle is 30 maart het strafproces tegen de vier andere verdachten van Satudarah van start gegaan. De rechtbank heeft de Satudarah-leidinggevenden om persoonlijke redenen geschorst voor onbepaalde tijd. Maar de mannen blijven wel verdachten, de rechtbank ziet wel aanwijzingen tegen hen in het dossier. Op 19 juni gaat de zaak, “Largo”, verder met een regiezitting.

Het OM spreekt in het persbericht niet over verdenkingen die er zijn tegen B. in de zaak van de moord op Onno Kuut (2009) die ook loopt voor de rechtbank. B. is daarvoor niet gedagvaard.

Alle berichten over Michel B..

Zie ook:

‘Michel B. verantwoordelijk voor moord Onno Kuut’ (UPDATE)

Nieuwe getuige in liquidatieonderzoeken (UPDATE)

‘Nieuwe ontwikkelingen’ in zaak Tattoo-verdachten