Satudarah-leider krijgt waarschuwing in Australië (VIDEO)

Een Satudarah-lid die aan het hoofd zou staan van de Aziatische, Amerikaanse en Australische chapters van de MC is deze week aangehouden en ondervraagd op het vliegveld van Brisbane. Volgens News Corp Australia gaat het om Nederlander met de alias “Jacob”.

Bikies

De man woont in Indonesië. Hij zou bij aankomst apart zijn gezet en vijf uur lang zijn ondervraagd door politie. Hij zou een waarschuwing hebben gehad zich niet met criminele activiteiten in te laten. Jacob, die vroeger soldaat zou zijn geweest in het Nederlandse leger verklaarde aan News Corp dat de club zich niet inlaat met drugs of geweld: ‘we are bikies and we want to be bikies.

Clubhuis gesloten

Vorige maand zijn vier Satudarah-leden in Bankstown, New South Wales, aangehouden en werd het clubhuis gesloten op basis van verdenkingen van criminele organisatie (zie video onder). Jacob ontkent dat Satudarah een criminele organisatie is, en niet van plan te zijn om te stoppen met uitbreiden in Australië. Er zijn nu ruim veertig leden in dat land, onder hen militairen en medici. Er zijn onder de leden ook aboriginals, Maori’s uit Nieuw Zeeland, Russen en Nederlanders.