Satudarah-leider naar No Surrender (UPDATE)

'Kapikane' Henk Kuipers (foto) is samen met een groep andere Satudarah-leden per direct overgestapt naar motorclub No Surrender. Dinsdag liet Kuipers al aan Crimesite weten zich niet meer te kunnen vinden in het beleid van Satudarah. De Telegraaf meldt woensdag dat complete afdelingen van Sataudarah overstappen naar No Surrender, de nieuwe motorclub, opgericht door Klaas Otto.

Henk Kuipers, jaren het gezicht van Satudarah, geeft woensdagavond een persconferentie in het clubgebouw in Emmen. Daar zal hij het besluit verder toelichten.

'Zeer ingenomen'

In totaal stappen ongeveer honderd leden van Satudarah over naar No Surrender. Het gaat volgens De Telegraaf over vier "kaderleden" (Nomads) en vijf chapters, complete afdelingen. Klaas Otto heeft tegenover De Telegraaf laten weten 'zeer ingenomen' te zijn met de komst van de nieuwe leden.

Satudarah wist zich de afgelopen jaren stevig uit te breiden in binnen en buitenland. De club werd vaak in verband gebracht met criminele activiteiten van leden van de motorclub.

Represailles

UPDATE – Journalist Mick van Wely was er dinsdagavond bij toen het clubhuis van Satudarah in Emmen werd omgetoverd tot No Surrender-gebouw. Daarbij was ook Klaas Otto aanwezig. Henk Kuipers heeft bij zijn huis in Klazienaveen extra bewaking geregeld. 'Ik hou rekening met represailles vanuit Satudarah. Maar bang ben ik niet', zegt Kuipers tegen Mick van Wely. Lees hier een mooi verslag.

Lees hier het MC-dossier