Satudarah-lid mag geen supporters begeleiden

De coördinator van het supportersproject van FC Groningen is door de gemeente Groningen ontslagen omdat hij lid is van motorclub Satudarah, aldus RTV Noord. Burgemeester Peter den Oudsten heeft de man in een persoonlijk gesprek ontslagen.

Zaligheid

De gemeente Groningen vindt het lidmaatschap Satudarah niet te combineren met zijn werkzaamheden. Marcel Tolhuis is sinds de start in 2001, de coördinator bij het supportersproject van FC Groningen. Dat project is een initiatief van de gemeente, politie, het Openbaar Ministerie en de club. Het project is opgezet om de supporters van de Z-side in het gareel te houden. Tolhuis zegt tegen RTV Noord met ‘succes’ zijn ‘ziel en zaligheid’ in het project te hebben gestoken:  ‘Ik heb geen strafblad, ben nog nooit met justitie in aanraking geweest. Dus zeg het maar.’

Feestcafé

Tolhuis is al jaren lid is van motorclub Satudarah. In Nederland voeren overheidsinstellingen, politie en justitie gezamenlijk een actief beleid om motorclubs als Satudarah en No Surrender tegen te werken.

Tolhuis is niet boos op de burgemeester en de gemeente. Hij woont en werkt tegenwoordig in het Spaanse Torremolinos waar hij manager is van de keuken van het feestcafé van Samantha “Barbie” de Jong, bekend van het televisieprogramma ‘Oh Oh Cherso’.