‘Satudarah-lid opgepakt om witwassen’

Op het vliegveld van Eindhoven is dinsdagmiddag rond 14.00 een echtpaar uit Etten-Leur gearresteerd op verdenking van witwassen. De 51-jarige man is prominent lid van MC Satudarah, aldus de politie.

Vakantie

Het stel kwam terug van een vakantie. Volgens de krant is de aanhouding een actie van het Integraal Afpakteam Zeeland-West-Brabant en volgde die ‘na een uitgebreid onderzoek’. Dit onderzoek begon na een melding van verdachte geldtransacties. In samenwerking met de belastingdienst bleek dat het tweetal zich mogelijk schuldig maakt aan witwassen. Ze zouden nauwelijks inkomsten op papier hebben gehad terwijl ze wel een luxe levensstijl erop nahielden.

Dure auto’s

Na de arrestatie doorzocht het team van de politie hun huis in Etten-Leur, onder leiding van de rechter-commissaris. Tijdens de doorzoeking zijn onder meer nieuwe gsm’s, enkele tientallen xtc-pillen, een paar duizend euro in contanten en twee dure auto’s in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort. Justitie zal ook beoordelen of de dader misschien crimineel verkregen geld heeft witgewassen, bijvoorbeeld er dure goederen voor heeft gekocht. Als dat zo is volgt er een ontnemingsonderzoek.