Satudarah-lid verdacht van poging moord

Een 40-jarige Apeldoorner, die lid is van de motorclub Satudarah Chapter Eastside, wordt verdacht van poging tot moord op een 42-jarige plaatsgenoot. Dat bleek dinsdag uit een pro forma-ztiting in de rechtbank in Zutphen. Het slachtoffer is een zogenoemde hangaround van Satudarah Chapter Amsterdam, meldt het Openbaar Ministerie.

De verdachte zou op 4 augustus dit jaar in Apeldoorn meerdere schoten hebben gelost op het 42-jarige slachtoffer. Deze man raakte zwaargewond bij de schietpartij. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de 40-jarige verdachte voorafgaand aan de schietpartij overleg gevoerd met leden van Satudarah op de club in Enschede.

Volgens het OM kan uit deze informatie worden afgeleid dat de verdachte de plannen vooraf heeft beraamd. Dat zou ondersteuning kunnen bieden aan het feit dat het om voorbedachte rade zou gaan. Het onderzoek naar de besprekingen op de club in Enschede is nog niet afgerond.

De politie meldde vlak na de schietpartij dat het waarschijnlijk niet ging om een afrekening, maar vermoedelijk hadden beiden heren een zakelijk conflict. 

Lees ook:

Man neergeschoten in Apeldoorn