Satudarah looft beloning uit

Satudarah looft een beloning van 10.000 euro uit voor de gouden tip over een handgranaat die een woning van een lid van de motorclub werd binnen gegooid. Dat meldt Tubantia vandaag. Het gaat om het huis van Laurence Sapulette aan de Auskamplanden in Enschede. Bij de explosie raakte niemand gewond. 

De aanslag vond een week geleden plaats toen er rond 01:00 uur een granaat door de ruit van de voordeur van de 44-jarige Sapulette werd gegooid.

Stevig vuurwerk

Volgens het Satudarah-lid zelf was er geen sprake van een handgranaat, maar van ‘stevig vuurwerk’. Een woordvoerder van de politie houdt vol dat het echt om een granaat gaat. Sapulette, die geen aangifte heeft gedaan, denkt dat de politie spreekt van een granaat om de motorclub in een verdachte hoek te plaatsen. Hij is ook van mening dat de politie weinig onderzoek doet naar het incident.

Tiplijn

Sapulette heeft een tiplijn geopend. Hij wil niet zeggen of de informatie die via de tiplijn wordt verkregen, wordt gedeeld met de politie. ‘Daar ga ik niet op vooruitlopen’ aldus het Satudarah-lid in de krant. Sapulette bezweert dat hij niet voor eigen rechter gaat spelen. Dat geldt, zegt hij, ook voor zijn ‘Satudarah-broeders’. ‘We zijn niet van gisteren.’ Hij zegt op dit moment ‘100 procent’ uit te sluiten dat het gaat om een intimiderende actie van een rivaliserende motorclub of om een persoonlijke ‘afrekening’. ‘Ik heb met niemand ruzie.’

Op basis van camerabeelden die bij het huis van Sapulette hangen, denkt het motorclublid dat de daders in een zwarte Volkswagen reden.