Satudarah-militair terug bij Defensie (UPDATE)

De Satudarah-militair Gianiro S. is niet meer verdacht van de doodslag op Bredanaar Rudi Schouten. Volgens BN/De Stem en bronnen tegen Crimesite is de man sinds enige weken weer werkzaam voor Defensie maar niet als militair.

Gerechtshof

De strafzaak tegen de man werd geseponeerd wegens gebrek aan bewijs, aldus het Openbaar Ministerie. Defensie besloot in het najaar van 2015 Gianiro S. in afwachting van het strafrechtelijke onderzoek te schorsen. Rudi Schouten was in april 2015 op straat gedood na een confrontatie met een groep mannen. Aan de doodslag ging een familieruzie vooraf.

Pearl S. heeft bekend twee dodelijke schoten te hebben gelost. De rechtbank veroordeelde hem tot negen jaar cel. Het gerechtshof Den Bosch doet op 23 mei uitspraak in hoger beroep.

Satudarah

De advocaat van Gianiro S. heeft altijd gezegd dat S. sowieso terug mag keren bij Defensie als justitie de verdenkingen zou laten vallen. Hij zou goed functioneren in zijn baan. Hoewel Defensie leden van “criminele” probeert te weren had de schorsing niets te maken met het feit dat S. lid is van Satudarah. Defensie kan hierom geen medewerkers ontslaan omdat de motorclub niet als criminele organisatie te boek staat.

S. was onder meer gestationeerd in de Afghaanse hoofdstad Kabul.