Satudarah nu ook in Malmö

Satudarah heeft een chapter geopend in Malmö en Kopenhagen. Beide chapters staan nu ook als chapters op de site van de van oorsprong Nederlandse motorclub. De Zweedse en Deense stad worden door een brug over de Noordzee verbonden en vormen samen één metropool. Volgens de politie heeft de motorclub in beide steden contacten gelegd met criminelen.

De motorclub heeft al langer plannen om in Scandinavië te starten. De geruchten gingen al enige tijd rond dat de club in Kopenhagen zou starten, waar de motorclub goede contacten zouden hebben gelegd. De politie denkt dat de contacten criminelen zijn.

Geen Satudarah gezien

Vorige maand bevestigde een Nederlandse woordvoerder tegen Deense media al enige tijd in Kopenhagen te zitten. In Denemarken zijn nog geen bikers met motorjacks van Satudarah gezien.

Desondanks lijkt het er op dat de motorclub zich daadwerkelijk in Kopenhagen heeft gevestigd, aangezien het chapter op de site van Satudarah staat. De afdeling zou Northside zijn genoemd.

'Geen nieuwe MC's'

De komst van Satudarah in Denemarken zou voor heel wat onrust kunnen zorgen, omdat de motorclubs gezamenlijk hebben afgesproken om geen andere motorclubs in Denemarken toe te laten.

Satudarah ziet zelf geen problemen. 'Wij hebben geen conflicten met andere motorclubs', vertelt woordvoerder Henk Kuipers tegen Scandinavische kranten. 'Maar als iemand op onze tenen trapt, trappen we terug.'

La Familia

Ook Malmö ging de afgelopen maand rond als mogelijke plaats waar Satudarah naartoe zou uitbreiden. Deze afdeling wordt nu ook op de site van Satudarah genoemd. Volgens Zweedse media zijn er 15 a 20 leden in Malmö, die worden gevormd van andere uit elkaar gevallen motorclub. Ook in Malmö zijn er nog geen Satudarahjacks gezien.

De Zweedse politie zou ook aanwijzingen hebben dat Satudarah contact heeft gelegd met criminelen. Er zouden banden zijn tussen het Zweedse chapter en de misdaadorganisatie La Familia.