Satudarah opent in zomer chapter in Düsseldorf

De Duitse afdeling van Satudarah gaat deze zomer een chapter openen in Düsseldorf. Dat heeft de nieuwe vice-president van het chapter in Duisburg, Jan 'Gianni' Sander (foto), gezegd. De Hells Angels beschouwen de stad als haar gebied. 'Het bestuur van Düsseldorf gaat over Düsseldorf en niet de Hells Angels', reageert Sander in Duitse media.

Er waren al langer plannen om een chapter in Düsseldorf op te richten. De motorclub zou nu een pand op het oog hebben dat als clubhuis moet dienen. Waar dat gebouw precies ligt, is onduidelijk. In Duisburg heeft Satudarah gekozen voor een kroeg die in de rosse buurt ligt.

In de Duitse stad, die op zo'n 25 kilometer van Duisburg ligt, is de Hells Angels de enige motorclub die een chapter heeft. 'Wij hebben geen problemen met de Hells Angels', reageert Sander. 'Zij hebben wel een probleem met ons. Maar het bestuur van Düsseldorf gaat over Düsseldorf, en niet de Hells Angels.'

De politie zegt een eventuele opening van een chapter in Düsseldorf in de gaten te houden. 'De komst van Satudarah kan niet worden verboden want de club is niet aangemerkt als criminele organisatie', aldus een woordvoerder in de Duitse pers.

Lees ook:

Invallen bij Satudarah in NL en Duitsland

'AK's Satudarah van Tilburg naar Duisburg' 

Politie bespiedt MC's Duisburg met helikopters 

Wapens bij leden Satudarah in Duisburg 

Satudarah lont in het Duitse kruitvat