Satudarah: Opmars in Duisburg

MC Satudarah heeft in Duisburg een café geopend in de plaatselijke rosse buurt. De gelegenheid heet The Black & Yellow Nation en ligt dichtbij The Fat Mexican van de Bandidos, een MC waar Satudarah goede banden mee onderhoudt. De politie kwam direct een kijkje nemen en arresteerde zes mensen. Volgens een lokale krant zijn onder meer messen en gaspistolen in beslag genomen. De rosse buurt van Duisburg geldt deels als terrein van Hells Angels. 

De relaties tussen Bandidos en Hells Angels zijn niet erg hartelijk. Vlak voor de Fat Mexican schoot in 2009 Hells Angel Timur A . de 32-jarige Bandido „Eschli” dood. Er vonden in Duisburg al meer gewelddadige confrontaties tussen beide groepen plaats. Begin dit jaar was er een massale vechtpartij tussen Bandidos en Hells Angels in het nabijgelegen Mönchengladbach.

Het Duitse weekblad Focus heeft geschreven dat de politie Satudarah-leden verdenkt van het plegen van een aanslag met een handgranaat op een wedkantoor in Duisburg-Wanheim en op een gebouw van de Hells Angels in Rumeln-Kaldenhausen, eind augustus.

De politie was zaterdagavond in grote getale aanwezig in de rosse buurt toen het Satudarah-café werd geopend. Er waren ongeveer 120 Satudarah-leden aanwezig, aldus de politie.

In het Ruhrgebied en in andere delen van Duitsland zijn de laatste jaren verschillende MC’s verboden