Satudarah-verdachten in drugsonderzoek

In een onderzoek naar handel in synthetische drugs heeft de politie in Maastricht afgelopen donderdagavond invallen gedaan bij Satudarah-leden. Volgens de politie zijn daar 'verdovende middelen' en 227 kilo aan grondstof voor de productie van synthetische drugs aangetroffen. Er zijn drie mensen verdacht: twee mannen van 50 en 38 jaar en een 64-jarige vrouw, allen uit Maastricht. 

(foto archief)

Nepvuurwapen

Op donderdagavond werden in Maastricht verschillende straten in de Molukse wijk afgesloten en zijn invallen gedaan in vijf panden. Verschillende bronnen hebben aan Crimesite bevestigd dat één van de invallen is gedaan in het huis van de 50-jarige president van het plaatselijke chapter. Bij hem werd een nepvuurwapen gevonden, waarvoor hij een boete kreeg opgelegd en weer op vrije voeten werd gesteld. Bij de moeder van een ander Satudarah-lid is de 227 kilo apaan gevonden. De politie wil één en ander niet bevestigen. De 64-jarige vrouw is dinsdag op vrije voeten gesteld. De 38-jarige Satudarah-verdachte moet nog zeker 14 dagen in hechtenis blijven.

Drugslab

In Maastricht loopt op dit moment een onderzoek naar synthetische drugs, nadat eerder dit jaar een drugslab werd ontdekt waar amfetaminen werden gemaakt. In dat onderzoek is één van de twee verdachten ook een Satudarah-lid. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen of er verband bestaat tussen de twee zaken.

Dinsdag is er in Maastricht ook een inval geweest in het huis van weer een ander plaatselijk Satudarah-lid. Dat ging om een verdenking in het onderzoek naar de aangehouden Michel B. van het Eastside-chapter, wiens huis in Duitsland maandagochtend werd doorzocht.