‘Satudarah wil chapter in Noorwegen openen’

De Nederlandse motorclub Satudarah heeft plannen om een chapter in Noorwegen te openen. Dat heeft de club bevestigd aan het Noorse ABC Nyheter. De plannen bevinden zich nog in een vroeg stadium, leden van Satudarah zijn nog op zoek naar een geschikte lokatie.

Het Noorse medium sprak ook met een hooggeplaatst lid van een grote Noorse motorclub. Hij zegt dat hij niet zeker is hoe de motorclub ontvangen zal worden in Noorwegen.

‘In het buitenland staat de club bekend als bijzonder agressief tegen de Hells Angels’, zegt de bron, die anoniem wil blijven. ‘In Duitsland heeft Satudarah publiekelijk verklaard dat zij de Hells Angels willen wegjagen. Met dezelfde mentaliteit zullen ze in Noorwegen niet ver komen.’

Sinds 2011 is ook een andere rivaal van de Hells Angels in Noorwegen gevestigd. Toen openden de Mongols een chapter in Noorwegen. Ondertussen zitten negen leden met flinke gevangenisstraffen vast.

In Noorwegen wordt gevreesd dat Satudarah criminele jongeren zal werven om de club snel sterker te maken. Dat zouden de Mongols ook hebben gedaan.

Voor de komst van de Mongols in 2011 zijn er meerdere geheime bijeenkomsten en een aantal motorclubs geweest. De politie en de clubs waren allebei bezorgd over de komst van de nieuwe MC.

ABC Nyheter meldt dat het waarschijnlijk is dat er ook met de mogelijke komst van Satudarah nieuwe gesprekken tussen MC’s en de politie gevoerd zullen worden.