Satudarah wil in beslag genomen spullen terug

Het chapter Eastside van Satudarah in Enschede wil de spullen terug die bij een politie-inval in oktober vorig jaar in beslag zijn genomen. Dat meldt RTV Oost. Volgens de leden kan justitie niet aantonen dat de spullen die achter worden gehouden voor het onderzoek nodig zijn. Daarom dient volgende week een kort geding waarin de leden de spullen terugvragen.

In oktober viel de politie het clubhuis in Enschede binnen omdat Satudarahleden worden verdacht van grootschalige handel in en productie van wiet. Daarbij werd ook een speciaal team van defensie ingezet die is gespecialiseerd om geheime ruimten op te sporen.

Bij de doorzoeking van het clubhuis werd beslag gelegd op vier motoren. Ook is de administratie van de motorclub in beslag genomen.

Bij de actie werden ook woningen van leden binnengevallen. Er werden drie wietkwekerijen met honderden planten ontmanteld. Ook zijn drie vuurwapens gevonden en is beslag gelegd op vijf kilo hasj en een geldbedrag van 13.000 euro. Bij de actie werden zes personen opgepakt, vijf mannen en een vrouw.

Het clubhuis van Eastside werd eind vorig jaar gesloten omdat het volgens de vergunning niet als clubhuis gebruikt zou mogen worden. De motorclub kijkt nu naar andere plaatsen om bijeenkomsten te gaan houden.

Lees ook:

Clubhuis Satudarah Enschede dicht

Inval clubhuis Satudarah om wiethandel

‘Politiechef regelde clubhuis Satudarah’

Enschede eist vertrek Satudarah