‘Satudarah wil ook naar Oostenrijk’

Satudarah is van plan om een chapter te openen in Oostenrijk. Dat melden Oostenrijkse media op basis van een rapport van het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land. De vermoedens worden aangewakkerd omdat de Bandidos, bondgenoten van Satudarah, onlangs een supportersclub openden in Salzburg. De stad lag tot dan in gebied van de Hells Angels.

De supportersclub van de Bandidos zou zijn opgezet door Hannes H., die uit de Hells Angels was gezet. De club heeft trouw gezworen aan de Bandidos. Er zijn verschillende foto's met H. genomen op een ontmoeting met Bandidos.

Volgens de Oostenrijkse autoriteiten komen meer motorclubs naar het land, voornamelijk met een allochtone achtergrond. Het zou gaan om motorclubs met leden uit de voormalige Sovjet-Unie, de Balkan en Afrika. Ook Satudarah wordt in het rapport genoemd.

De van oorsprong Nederlandse club wordt daarnaast uitgelicht omdat de club niet per se motorrijders als lid zou aannemen. Rond het chapter van de Bandidos zouden ook regelmatig auto's worden gezien in plaats van motors.