Savannah (14) dood aangetroffen

Het lichaam dat gisteren werd gevonden in Bunschoten, blijkt inderdaad van de vermiste Savannah Dekker te zijn. Het meisje werd sinds afgelopen donderdag vermist. Een grote groep vrijwilligers ging gisteren zoeken naar het meisje. Bij een industrieterrein werd een lichaam gevonden.

De burgemeester van Bunschoten-Spakenburg heeft de nabestaanden gesproken. ‘Toen ik de ouders en zusje, grootouders en de andere familieleden zojuist sprak bleek me dat de grond letterlijk onder hun bestaan lijkt te zijn weggevaagd. Wij zijn allen zeer diep geraakt.’

Verklaring

Vannacht gaf hij deze verklaring.

Romy

Zaterdag werd ook bekend dat het lichaam dat gevonden is in Achterveld, zo’n 30 kilometer van Bunschoten, Romy Nieuwburg uit Hoevelaken is. Ook zij was 14 jaar. Het lichaam van het meisje werd op vrijdagavond rond vijf uur gevonden in het water van een sloot, door een man die zijn hond aan het uitlaten was. Ook van haar werd eerst een fiets aangetroffen. In de regio heerst nu angst dat er mogelijk een seriemoordenaar actief is. Ouders worden gewaarschuwd extra alert te zijn.