SBS over moord Mariska Klompenhouwer

De alleenstaande moeder Mariska Klompenhouwer is op 29 april 2001 gevonden op het parkeerterrein van het sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Ze was overreden en daarvoor seksueel misbruikt. Ze liet een toen 11-jarige dochter achter. In SBS Hart van Nederland komt vanavond Mariska’s zus Bianca aan het woord. Ze uit haar frustratie over de politie. Drie jaar geleden kondigde de politie aan het onderzoek naar de zaak te heropenen maar volgens Bianca is daar niks van terechtgekomen.

Mariska Klompenhouwer bezocht op 28 april een café bezocht aan de Hillevliet in Rotterdam, waar een druk bezochte karaoke-avond was gehouden. Omstreeks 01:30 uur verliet zij dat café. Omdat ze geen taxi kon krijgen, is ze lopend over de Lange Hilleweg in de richting van haar woning aan de Verschoorsstraat in Rotterdam gegaan. Onduidelijk is gebleven wat er daarna precies is gebeurd.

Door justitie werd een geldbedrag van fl. 25.000,- (EUR 11.344,51) uitgeloofd voor de tip die zou leiden tot de oplossing van de zaak maar dit bedrag is nog niet uitgekeerd.

Zie SBS, 22.46.