Scarface-bende opgepakt in België

In Dendermonde en Brussel zijn vier mannen opgepakt die bij de zogenoemde Scarface-bende zou horen. De Belgische justitie heeft aanwijzingen dat zij betrokken zijn bij vijf gewapende overvallen en dertien inbraken, zo schrijven Belgische media. Er wordt nog onderzocht of de bende ook verantwoordelijk is voor twee overvallen in Nederland. 

 

Een van de mannen werd betrapt toen hij kortingsbonnen van supermarkt Delhaize inleverde. Deze bonnen waren in april bij een overval buitgemaakt.

Via deze verdachte leidde het spoor drie anderen. Twee verdachten hebben de wijk genomen naar Marokko.

De bende wordt momenteel verdacht van vijf gewapende overvallen in februari en maart in Zaventem, Zulte, Waver en Machelen en twee mislukte overvallen in Lede en Walhain. Die feiten zijn met een gestolen BMW M5 gepleegd, volgens het parket een centraal gegeven in het onderzoek.

De groep is wel de Scarface-bende genoemd omdat een van de mannen zich bij een overval had uitgedost als het Al Pacino-personage Tony Montana uit de speelfilm Scarface.

De groep is in verband gebracht met de overvallen op waardetransportbedrijf SecurCash in Rotterdam en Brinks in Amsterdam-ZO. Of dat zo is moet nog blijken.