Gwenette Martha vermoord in Amstelveen (VIDEO)

In Amstelveen is laat donderdagavond laat Amsterdammer Gwenette Martha doodgeschoten. Dat ging gepaard met een hevige schietpartijen met automatische wapens. Ook verderop in Amsterdam-Buitenveldert zou geschoten zijn. De liquidatie gebeurde op de hoek van de Van Spaenstraat bij de Amsterdamseweg in Amstelveen. 

Er is op meerdere plaatsen geschoten. Auto’s en huizen in de omgeving zijn getroffen door kogels. De politie plaatste donderdagavond surveillancewagens op verschillende plaatsen langs de Amsterdamseweg, die daar overgaat in de Amstelveenseweg in Amsterdam. Er is ook een politiehelikopter ingezet.

Bodyguards

Martha omringde zich doorgaans met een groepje bodyguards. Mogelijk is er door hem en zijn vrienden ook teruggeschoten. Hij werd al langere tijd ernstig bedreigd en is ook herhaaldelijk gewaarschuwd door de Criminele Inlichtingeneenheid (CIE). In Diemen is een uitgebrande auto gevonden, mogelijk is dat de vluchtauto geweest.

Vuurwapens

Gwenette Martha was vorige maand aangehouden voor wapenbezit. In zijn auto werden twee vuurwapens gevonden. Enkele dagen geleden werd hij geschorst uit voorlopige hechtenis.

Poging

In december vorig jaar deed Martha aangifte van een poging tot moord. Hij zou in Amsterdam-Zuid zijn bedreigd met een vuurwapen door een onbekende die zich uit de voeten maakte.

BouhBouh

De moord op Martha is een nieuwe episode in de bloedige vete die zich afspeelt in Amsterdam, Spanje en Marokko tussen jonge criminelen van vooral Marokkaanse afkomst. Inzet is mogelijk een conflict over cocaïne. In 2012 werd één van zijn beste contacten doodgeschoten in Antwerpen, Najib „BouhBouh” B.

Staatsliedenbuurt

De politie denkt dat Martha uit wraak een aanslag plande die in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt werd uitgevoerd en twee doden eiste. Het doelwit, volgens de politie Benaouf A., een rivaal van Martha, bleef ongedeerd.

Dam

Martha was verwikkeld in een rechtszaak waarin hij werd verdacht van voorbereiden van een liquidatie. Hij werd samen met een groep mannen aangehouden op de Dam. In die zaak was hij op vrije voeten gesteld, wegens gebrek aan bewijs.

{youtube}Gi8_FuUWn-s{/youtube}