“Schatkaart” leidt tot vondst 180.000 euro

Ambtenaren van de FIOD hebben maandag en dinsdag met een soort schatkaart in de hand onderzoek gedaan naar begraven geld in een witwasonderzoek van het functioneel parket tegen een 52-jarige man uit Waalwijk.

Kokers

Volgens Omroep Brabant vonden de FIOD-medewerkers bij de doorzoeking van het huis in Waalwijk een schatkaart. Daarna vonden ze in de grond ze verschillende kokers met geld. Op de plattegrond van een bos stonden verschillende bedragen genoteerd. Er zaten ook foto’s van het bos bij. Op drie plaatsen zijn plastic kokers met geld opgegraven.

Andere plek

Dinsdag ging de FIOD terug naar de Waalwijker omdat het vermoeden bestond dat hij een koker met geld opgegraven had in zijn tuin. De man gaf uiteindelijk toe dat hij de koker inderdaad opgegraven had en hem later heeft herbegraven op een andere plek. Op zijn aanwijzingen is vervolgens opnieuw gegraven. Samen met het eerder gevonden geld kwam het totaalbedrag uiteindelijk uit op 180.000 euro. In het huis van de verdachte zijn ook nog 8.000 euro, spullen voor wietteelt, twee auto’s en 500 liter mogelijk illegale (rode) diesel in beslag genomen. Ook werden twee vuurwapens en de administratie meegenomen.