Schiedamse Turk vast voor megatransporten

De man die de politie dinsdagavond in Rotterdam heeft aangehouden op verdenking van zeer grote transporten van cocaïne is de 44-jarige Schiedammer van Turkse afkomst Cetin G.. Dat hebben betrouwbaar bronnen aan Crimesite bevestigd. Justitie denkt dat hij betrokken is geweest bij een reeks grootschalige drugstransporten, onder meer de smokkel van 8.000 kilo cocaïne naar Antwerpen.

2260 kilo

Volgens de bronnen brengt het Openbaar Ministerie G. ook in verband met een cocaïnevangst van 600 kilo in de Rotterdamse haven afgelopen januari. Er zou bovendien informatie zijn dat G. in 2008 in Brazilië een rol speelde bij de levering van 2260 kilo in Brazilië waar de Rotterdammer Ad M. en Greg Remmers voor veroordeeld zijn. De leverancier van die zending is in dat dossier nooit boven water gekomen.

Brazilië

G. is 1999 wegens drugshandel veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. In 2003 werd hij in Brazilië veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens drugsbezit. Met een vals identiteitsbewijs wist hij dat land in 2009 te verlaten. G. was voortvluchtig. Door een tip kwam de politie afgelopen maand achter zijn schuilplaats in Rotterdam en werd hij aangehouden.