‘Schieten op huis heeft link met liquidatie’

Een appartement aan de Turnhoutsebaan in het Belgische Schilde is eerder deze week beschoten. Daarbij vloog zelfs een kogel tot in een babykamer. Volgens de krant Het Laatste Nieuws heeft de beschieting te maken met de liquidatie in Spijkenisse van Stefaan Bogaerts (foto), 21 september 2017. 

In het beschoten appartement woont Gianni B. met zijn vriendin en hun zoontje van 1 jaar. De voormalig glazenwasser ontkent betrokken te zijn bij het drugsmilieu in Antwerpen: ‘Ik heb een blanco strafblad, ik heb nooit in de haven gewerkt en ik heb nooit iets met drugs te maken gehad. Dus hou op met deze schietpartij te linken aan het drugsmilieu. Tenzij de daders zich natuurlijk vergist hebben en mij met iemand anders hebben verward. Daarom getuig ik ook in de media. Misschien gaan zij dan zo hun vergissing inzien.’

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er schoten te horen waren bij de woning van het stel. In september vorig jaar werden er ook kogels afgevuurd, maar werden er geen inslagen gevonden. Afgelopen dinsdagnacht was het wel raak: drie kogels werden teruggevonden in het appartement, een daarvan dus in de babykamer. Eén kogel doorboorde de voorruit van de nieuwe Mercedes E-klasse die Gianni B. in bruikleen had. De auto was ook met een brandstof overgoten, mogelijk om in brand te steken.

Het stel voelt zich in de steek gelaten door de politie en is inmiddels ondergedoken.

Liquidatie

Het Laatste Nieuws vermeldt verder niet op welke manier de beschieting van het appartement verband houdt met de liquidatie van Stefaan Bogaerts in Spijkenisse. Bogaerts was oprichter van een containerbedrijf in Antwerpen, woonde in Brasschaat en kwam in verschillende drugsonderzoeken voor.