Schieten met scherp bij reconstructie ripdeal

Bij de reconstructie van de dodelijke schietpartij in het Groningse Foxhol is donderdagochtend met scherp geschoten. Volgens het Openbaar Ministerie is dat nodig om conclusies te kunnen trekken over de plek waarvandaan is geschoten.

Twijfel

Een woordvoerder zei tegen het Dagblad van het Noorden dat de uitgeworpen hulzen een indicatie kunnen geven over de plaats waar de schutter kan hebben gestaan en waar niet. Bij de schietpartij in Foxhol kwam begin dit jaar de 28-jarige Dennis Bruns uit Musselkanaal om het leven kwam. Hoofdverdachte Janderk B. (34) heeft bekend dat hij Bruns heeft doodgeschoten. Hij beroept zich op noodweer. Het Openbaar Ministerie telt dat in twijfel en wijst erop dat Bruns is in de rug geschoten.

Halve kilo

Er is niet veel twijfel over dat slachtoffer Bruns op 13 januari dat slachtoffer Bruns met twee verdachten B. wilde beroven van een halve kilo cocaïne. De rechtbank moet zich nu een beeld vormen wat er zich de laatste minuten heeft afgespeeld. Bruns is door B. vlak voor het huis doodgeschoten.

Kogelvangers

Janderk B. zal ter plaatse zijn om zijn verhaal te doen. Ook Derk Jacob N. (23), die heeft verklaard over het plan B. te rippen is ter plaatse.

Agenten schieten donderdag in kogelvangers, dat zijn grote kokers met watten. Buurtbewoners zijn geëvacueerd om risico’s te vermijden. De straat blijft tot 16.00 afgesloten.

Zie ook:

‘Dodelijke schoten bij ripdeal uit noodweer’ (VIDEO)

Drugs mogelijk oorzaak fatale schietpartij Groningen

Arrestaties na schietpartij in Groningen