Schietende agent volgde verdachte tot in de keuken

Een Rotterdamse motoragent heeft donderdagavond na een lange achtervolging, van de Rotterdamse Ring naar het centrum van de Den Haag, een verdachte in zijn been geschoten. De agent had de verdachte gevolgd over de A4 vanaf de Beneluxtunnel.

Stopteken

Donderdagavond rond 22.10 viel het rijgedrag van een automobilist op. Daarom besloot de motoragent hem te volgen. de bestuurder beging een aantal overtredingen en vertoonde gevaarlijk rijgedrag. De motoragent gaf daarop een stopteken maar dat negeerde de man. Hij ging er met hoge snelheid vandoor.

Keuken

De achtervolging eindigde bij een restaurant aan de Wagenstraat in Den Haag. De verdachte vluchtte naar binnen, rende de keuken in en pakte daar een mes. Daarmee bedreigde hij de agent die hem volgde, maar ook het personeel, aldus de politie.

Nadat de agent pepperspray had gebruikt, loste hij een schot in het been van de verdachte. Hij werd aangehouden en overgebracht naar een ziekenhuis.

De verdachte is een 25-jarige man uit Voorburg. De Rijksrecherche doet onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag onderzoek naar het schietincident. Dat is de gebruikelijke procedure na een schietincident.