Schietende sheriff gaat vrijuit (VIDEO)

Opmerkelijke beelden uit Amerika. Een politieagent uit Tennessee is door een jury vrijgesproken nadat hij een vluchtende verdachte dood schoot met 9 kogels, zonder duidelijke waarschuwing vooraf. Dat deed hij nadat hij achterop de pickup truck was gesprongen waarmee de man was weggereden. Beelden van de schietpartij na de break.

Het noodlottige incident vond vorige maand plaats bij een tankstation in Lenoir City. Drie verdachten worden daar door politieman Tyrel Lorenz aangehouden op verdenking van openbare dronkenschap. Lorenz is bezig is één van de verdachten te boeien en de tweede verdachte, een vrouw staat erbij. De derde man, de 30-jarige Joshua Grubb, zit nog in de auto en rijdt plotseling weg. Politieman Lorenz, die een body-camera draagt, bedenkt zich geen moment en springt in de achterbak van de pickup truck.

Kogelregen

Hij roept tegen Grubb: ‘Don’t you try’ en vrijwel direct daarna schiet hij negen kogels door het achterraampje naar binnen. Grubb verliest de macht over het stuur en komt tot stilstaand tegen een lantaarnpaal. Hij is op slag dood. Later vindt de forensisch toxicoloog sporen van amfetamine, crystal meth en cocaine in zijn bloed. De familie van Grubbs hekelde het ‘cowboy gedrag’ van Lorenz, maar de jury sprak hem vrij van de aanklacht.

Een verslag van ABC News:

De verdachten:

En de originele body-cam beelden hier: