Schietincident in dure flat

In een appartementencomplex aan de Eosstraat in de Amsterdamse Stadionbuurt is donderdagmiddag geschoten. Daarbij is een 32-jarige man gewond geraakt. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden in de zaak. De politie kreeg een melding dat er bloed was gevonden in de lift van één van de flats in de straat. 

(beeld gespot AT5)

Een getuige meldde aan AT5 dat er was geschoten in een lift. Er zou een auto met hoge snelheid uit de straat zijn weggereden naar de EHBO van het VU-ziekenhuis. 

De politie trof in het ziekenhuis drie mannen aan, onder hen het slachtoffer. Ze werden in eerste instantie alle drie aangehouden maar pas nadat vastgesteld was dat er geen verdenking meer rustte op het slachtoffer werd hij weer vrijgelaten. De man bleek niet levensgevaarlijk gewond maar moet nog wel worden verpleegd. De andere twee zijn een 23-jarige Amsterdammer en een 42-jarige man uit Zwaag, zij zitten nog vast.

De politie onderzoekt wat hun rol is in de zaak en wat de aanleiding is geweest tot het schietincident.

De appartementen aan de Eosstraat zijn geliefd als tijdelijke – en zeer dure – woonruimte. Over de bewoners doen vele geruchten de ronde. Zo zouden sommige appartementen als schuiladres of safe house dienst doen, voor criminele organisaties of overheidsdiensten.