Schietpartij Almere: 8 arrestaties

De politie heeft donderdagavond acht mensen gearresteerd na een schietpartij op het Stationsplein in het centrum van Almere. Twee mensen raakten gewond, waarvan een 65-jarige man die is getroffen door een verdwaalde kogel. Het andere slachtoffer is een van de aangehouden verdachten.

Rond 18.00 uur kwam er bij de politiemeldkamer een melding binnen dat er een ruzie was op het Stationsplein en dat daarbij was geschoten. Politieagenten troffen op de plek van het schietincident een 65-jarige man aan die gewond was geraakt.

Op aanwijzen van getuigen kon de politie drie verdachten (24, 40 en 57 jaar oud) aanhouden. Getuigen verklaarden dat er een auto was weggereden met daarin meerdere inzittenden. In de omgeving van de Hospitaalweg werd dit voertuig aangetroffen. Bij het voertuig troffen agenten vijf personen aan. Deze drie mannen (24, 37 en 46 jaar oud) en twee vrouwen (26 en 28 jaar oud) werden ook aangehouden.

De 37-jarige verdachte bleek gewond te zijn, hij werd overgebracht naar een ziekenhuis. In de loop van de avond zijn de twee aangehouden vrouwen en de 37- en 46-jarige mannen weer vrij gelaten. De overige vier verdachten zitten nog vast.

De gezondheidstoestand van de beide slachtoffers is nog onbekend. De districtsrecherche Zuid onderzoekt van alle aangehouden verdachten wat hun betrokkenheid is geweest bij het schietincident.