Dode bij Amsterdamse schietpartij (UPDATE)

Bij een schietpartij in Amsterdam-West is één man om het leven gekomen en zijn twee gewonden gevallen. Het gebeurde in de Ten Catestraat. Zie update van politie hier. (beeld links: Jermaine Ellenkamp op Twitter)

Drie personen werden afgevoerd naar het ziekenhuis en één verdachte is aangehouden. Een politiehelikopter cirkelde enige tijd boven de wijk. De Ten Cate-straat is een druk bezochte straat vanwege de markt die er dagelijks is.

Update

De politie meldde rond 23.15 dat een van de gewonde personen is overleden. De verdachte is aangehouden nadat hij werd klemgereden op de Admiraal de Ruyterweg, een paar honderd meter van de Ten Catestraat, en met getrokken pistolen uit zijn auto gehaald.

Volgens getuigen waren er tijdens de schietpartij kinderen op straat vanwege Sint Maarten. Het is nog niet duidelijk of er binnen in de sishalounge of op straat is geschoten. Het Parool meldt dat er waarschijnlijk geen sprake is van een liquidatie. Volgens de krant wordt het waterpijpcafé beschouwd als een broeinest van criminelen. Zo zou Benaouf A. bij de sishalounge in een BMW zijn gestapt die later werd gebruikt bij de liquidatie van de Amsterdamse crimineel Najib Bouhbouh, in 2012 in Antwerpen. Benaouf A. werd veroordeeld tot tien jaar cel voor betrokkenheid bij die liquidatie.