Schietpartij bij nachtclub in Marbella

Bij een nachtclub in de Spaanse kustplaats Marbella is begin augustus een man uit Antwerpen lichtgewond geraakt bij een schietpartij, zo meldt de Gazet van Antwerpen. Het gaat om Brahim A., van wie de Belgische justitie vermoedt dat hij een rol speelt in de cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen.

Schampschot

De Spaanse politie heeft aan Spaanse media bevestigd dat er een onderzoek loopt naar de schietpartij. De advocaat van A. ontkent dat het ging om een gerichte moordaanslag. Brahim A. (32) bracht een bezoek aan Olivia Valere, een exclusieve nachtclub. Hij zou in gezelschap zijn geweest van een Nederlander. Bij het verlaten van de club openden onbekende(n) het vuur. Advocaat Kris Luyckx zegt dat er volgens zijn cliënt een ruzie was onder enkele bezoekers. ‘Een man verliet de zaak en kwam later terug en begon plots te schieten.’ A. liep alleen een schampschot op.

Mixers

De Gazet schrijft dat diverse bronnen in het criminele milieu zeggen dat wel het om een gerichte aanslag op het duo ging. De naam van A. kwam voor in het onderzoek naar de ontvoering van één van de “Turtles” uit Borgerhout. Die laatste groep zou verantwoordelijk zijn gesteld voor het verdwijnen van een partij van 200 kilo cocaïne. Dat conflict lag aan de basis van de zogenoemde Mocro-oorlog (onder meer de moorden in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt). Ook komt A.’s naam voor in lopende politieonderzoeken naar de “Mixers”, een groep die actief zou zijn in het uithalen van cocaïne uit de Antwerpse haven.

Brahim is de oudste van vier broers. Ze staan in Antwerpen bekend als liefhebbers van exclusieve sportwagens die van een Mansory-uitvoering zijn voorzien. Mansory is een Duits bedrijf dat gespecialiseerd is in het customizen van luxewagens.