‘Confrontatie Red Devils en Bandidos in Sittard’ (UPDATE)

Op een persconferentie heeft burgemeester Sjraar Cox van Sittard vrijdagavond bekendgemaakt dat motorcafé Dug-Out in Sittard voor drie maanden op slot gaat. Aanleiding voor de maatregel is de vechtpartij tussen Red Devils en Bandidos donderdagavond waarbij drie mensen gewond raakten.

Het café zou een ontmoetingsplek zijn van de Red Devils. Verder heeft de burgemeester een noodbevel uitgevaardigd voor het gebied en de wegen ernaartoe. Het eerste schot klonk donderdagavond buiten Sporthal De Kemper waar op dat moment een groep volleyballers aan het trainen was.

Twee groepen

Een trainer die binnen bezig was zegt na het schot twee groepen motorrijders het café van de sporthal binnen zien gaan. Daarop werd opnieuw geschoten werd. De politie omsingelde inmiddels de sporthal met man en macht.

Melding

De politie zegt rond 20.15 een melding gekregen te hebben over een conflict tussen enkele personen in en bij een café aan de Romeinenstraat. Drie mannen raakten hierbij lichtgewond. Of er geschoten is bij het incident onderzoekt de politie nog. De politie bevestigt niet de aanwezigheid van MC-leden. Om welke groepen het zou gaan is niet duidelijk.

Support club

De Red Devils is de grootste support club van de Hells Angels. Die MC is traditioneel een rivaal van de Bandidos. De Bandidos hebben zich recent in Limburg gevestigd en maakten onlangs bekend een nieuw chapter in Oirsbeek te willen vestigen. Er zijn verder Bandidos in Noord-Limburg en Noord-Holland gevestigd. Red Devils zijn vooral in Noord-Nederland gevestigd maar ook actief in het zuiden en in Belgisch Limburg.