Schietpartij in Amsterdam Zuid-Oost

Dinsdagavond is er in Amsterdam-Zuidoost een schietpartij geweest waarbij drie gewonden zijn gevallen. Een van de gewonden is ter plaatse gereanimeerd. Twee gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd met ernstige verwondingen. De politie heeft twee mensen aangehouden. Tegen AT5 zei een getuige dat er ‘flink veel’ was geschoten.

Maandagavond was er in Zuid-Oost ook al een man zwaargewond geraakt nadat hij van dichtbij was beschoten.

De schietpartij van dinsdagavond vond plaats bij het Nieuwlandhof in Amsterdam Zuid-Oost die van maandag bij het metrostation Gein. Gisteravond is de politie een uitgebreid sporenonderzoek gestart om te achterhalen wat de toedracht van de schietpartij is geweest.

Volgens De Telegraaf gebeurde de schietpartij rond tien voor tien. Bij aankomst trof de politie de twee zwaargewonden op straat aan, een derde slachtoffer bleek zelf naar het ziekenhuis te zijn gelopen. korte tijd later zijn twee verdachten aangehouden in een personenauto op de Muntbergweg.

Over de achtergrond van beide schietpartijen is nog geen duidelijkheid. Over die van maandag zei een politiewoordvoerder wel dat de omstandigheden zouden kunnen wijzen op een afrekening.